Грађани сјевера КиМ пале свијеће страдалим Србима, проглашена тродневна жалост

Фото: Танјуг

Извор: Танјуг

Грађани на сјеверу Косова и Метохије организовано пале свијеће страдалим Србима у окршају са тзв. косовском полицијом у недјељу у селу Бањска.

Поред Звечана, паљење свијећа се организује и у другим општинама на сјеверу српске јужне покрајине. 

Свијећу испред споменика “Краљу Милутину” у Звечану запалио је и предсједник Привременог органа ове општине Иван Тодосијевић.

Срби се у великом броју окупљају у центру Звечана и у тишини одају почаст страдалим Србима. 

Међу страдалима је и њихов сународник, Звечанац Стефан Н. (31), али и Лепосавци Игор М. и Бојан М.

Од данас је у српским срединама на Косову и Метохији проглашена тродневна жалост, отказане су све забавне активности, а заставе су на зградама српских институција спуштене на пола копља.

Још двоје Срба ухапшено на сјеверу КиМ

Ситуација на сјеверу Косова и Метохије је мирна, али напета, саопштила је полиција самопроглашеног Косова.

У селу Бањска на сјеверу Косова и Метохије ухапшено је још двоје Срба и заплијењен је арсенал оружја, саопштила је данас полиција тзв. Косова.

Они су ухапшени у хотелу, а заплијењена су и два возила, једно оклопно возило, као и једно тешко возило – багер, у којима је пронађен велики број различитог оружја, наводи се у саопштењу.

Међу оружјем које је заплијењено су и пушка калибра 30 милиметара, двије дуге пушке, односно митраљези, по један снајпер, минобацач и аутоматска пушка, 74 шаржера за пушку АК47, девет панцира, и друго.

У саопштењу полиције тзв. Косова наводи се, такође, да су у Манастиру Бањска пронађене две пушке АК47, као и један панцир, који су, наводно, однијети са локације на којој је убијен један припадник полиције тзв. Косова.

Поред тога, у саопштењу се додаје да су полицијске јединице стациониране на подручју села Бањска, и да ту ”пружају безбједност, и омогућавају и пружају помоћ према потребама и захтевима мештана”.

Како се наводи, укупан број ухапшених за које се сматра да су повезани са пуцњавом у селу Бањска и убиству припадника полиције тзв. Косова, повећан је на осам.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com