Бањска: Гдје се крију, налазе слабост и непобједивост?

Аутор: Жељко Стојановић

Гдје се крију, налазе слабост и непобједивост? Стефан, Игор, Бојан и Африм. Двије стране. Или више…Табори. Је ли тијесно Србима и Албанцима на Косову и Метохији? Да пазим на одговор или да поштујем истину више од људи? У вријеме када су српски полицајци убијани и убијани, масакрирани ту на истом поднебљу гдје је окончао Африм, са пасатних адреса слушали смо тишину или како су то акције „бораца за слободу“.  Исто поднебље силом отето, исти људи али је страдао албански полицајац. Нема тишине тамо гдје је била у претходном примјеру него умјесто „бораца за слободу“ хистерише се „терористи“!

Мјерило човјека и људи је шта раде када имају моћ. Моћ на Косову и Метохији. Годинама, деценијама. Само од јануара ове године, почевши рањавањем српских дјечака Стојановића са бадњацима до данас, осам пута су Албанци пуцали и бацали експлозивне направе на Србе и погађали. Ништа. Ни смисленог гласа са пасата.  Нити неке правосудне реакције и исхода. Отимања, пребијања, мучења, заточеништва нема им броја, и? Некада је важније поставити право питање од правог одговора. Некада је сада.

Стефан, Игор, Бојан знали су и одлучили да слобода значи бити власник сопственог живота. Њима није било страно да слободни, достојанствени и храбри људи под терором узимају у обзир и корист и штету. Пошто размишљају о добити у стању су да постигну веће успјехе. Цијенећи штету могу да ријеше своје и својих ближњих проблеме. Покој српским младићима и албанском полицајцу у Бањској.

Стефан, Игор, Бојан…Знали су одговор на питање с почетка овог текста. Непобједивост се, уз спремност на жртву, крије у вама самима. Африм је био у служби оних који мисле да је слабост у другом. Зато ће над Афримовим почивалиштем бити застава ОВК, а хумке Стефана Недељковића, Игора Миленковића и Бојана Мијаиловића походиће ходочасници. Њихова имена и гробови неће бити обични.

А ви са пасатних адреса мислите ли да сте нешто добили или ријешили?

Жељко Стојановић

Мишљења и ставови објављени у рубрици “Kолумне” су искључиво лични ставови аутора текстова и не одражавају ставове редакције портала.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com