Tue. Jul 16, 2024
ћирилица /latinica

Džudistima za izgradnju novog objekta za treniranje potrebno 120.000 KM

Izvor: Srna

Sokolački Džudo klub „Olimpik“, koji po broju medalja i učešća na takmičenjima spada u red uspješnijih u Republici Srpskoj, planira izgradnju montažnog objekta za treninge s ciljem razvoja i opstanka ovog sporta na Sokocu, za šta im je potrebno 120.000 KM.

Trener Džudo kluba „Olimpik“ Milorad Đurović rekao je Srni da su u Klubu došli na ideju o izgradnji objekta za rad sa mladima imajući u vidu da je u urbanističkom planu tog dijela sokolačkog naselja predviđeno rušenje zgrade stare policijske stanice u kojoj sada treniraju.

On je naveo da u prostoriji od 50 metara kvadratnih trenira 40 članova Kluba, da imaju još tri pomoćne prostorije, ali da bi rješenje bila izgradnja zasebnog objekta koji će pomoći razvoj džudoa na Sokocu.

„Objekat će imati džudo salu od 200 metara kvadratnih sa planiranih 120 metara kvadratnih podloge za treniranje, dvije svlačionice, teretanu, kancelariju, dva toaleta i prostor za odlaganje opreme Teniskog kluba Sokolac, koji je u neposrednoj blizini planiranog objekta“, precizirao je Đurović.

On je rekao da su u blizini planiranog objekta Džudo kluba „Olimpik“ atletska i trim staza na Talinama, koja ispunjava sve uslove za visinske džudo kamp pripreme.

Prema njegovim riječima, cilj ovog projekta je sigurnost u opstanku i razvoju džudoa na Sokocu, olimpijskog sporta koji je Unicef proglasio kao najbolji za razvoj psiho-fizičkih vještina za lica od sedam do 21 godine života.

Đurović je izrazio uvjerenje da će prilikom obezbjeđivanja sredstava za izgradnju objekta imati razumijevanje lokalne uprave na Sokocu, grada Istočno Sarajevo, resornog ministarstva u Vladi Srpske i privrednika ove lokalne zajednice.

Džudo klub „Olimpik“ osnovan je u decembru 2017. godine, a po broju osvojenih medalja i učešća na takmičenjima, spada u red uspješnih u Republici Srpskoj.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com