Sat. Sep 30, 2023
ћирилица /latinica

Ćosić čestitao Dan i slavu Istočnog Starog Grada

Izvor: Srna

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić uputio je čestitku povodom Dana i krsne slave opštine Istočni Stari Grad – Svetog velikomučenika Pantelejmona, istakavši strateški značaj ove lokalne zajednice zbog svog položaja, ali i prirodnih bogatstava.

Ćosić je slavu čestitao načelniku opštine Boji Gašanoviću, predsjedniku Skupštine Vladimiru Cincaru, odbornicima, zaposlenima u opštini i svim stanovnicima Istočnog Starog Grada.

“Ovo je opština koja za nas ima strateški značaj zbog svog položaja, ali i prirodnih bogatstava, kojima moramo odgovorno upravljati i sačuvati ih koliko god je to moguće u procesu daljeg razvoja lokalne zajednice”, poručio je Ćosić.

Prema njegovim riječima, na taj način će privući domaće i strane turiste koji cijene prirodu i žele da svoje vrijeme provode u zdravom okruženju.

“Naravno, čim turisti dođu to je prilika i za naše ljude iz Istočnog Starog Grada da u svojoj opštini mogu da rade i zarade, da imaju sve potrebne uslove za lijep i miran porodični život. Do toga ne možemo doći preko noći, treba vremena i truda, ali zajedničkim radom i upornošću se sve može postići”, naglasio je Ćosić.

Ćosić je podsjetio da je prvi korak napravljen istorijskim proglašenjem Parka prirode “Trebević”, te da je sada to potrebno valorizovati na najbolji način.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com