Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /latinica

Ćosić: Zgrada Rektorata i Muzičke akademije od ključnog značaja

Foto: Foto Vaske

Izvor: Srna

Projekat zgrade Rektorata i Muzičke akademije je od ključnog značaja i treba ga privesti kraju, rekao je danas gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić nakon sastanka sa ministrom za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Željkom Budimirom.

Foto: Foto Vaske

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ćosić naveo je da je razgovarao sa ministrom Budimirom o nastavku radova na objektu, čijom će se izgradnjom biti riješen dugogodišnji problem smještaja Rektorata i Muzičke akademije.

“Svi smo saglasni da je ovo projekat koji je od ključne važnosti za Univerzitet u Istočnom Sarajevu, koji moramo i hoćemo da zajedno privedemo kraju iako postoje određene poteškoće koje su se pojavile u međuvremenu, poput poskupljenja građevinskog materijala, opreme i slično”, naveo je Ćosić na “Fejsbuk” stranici grada, te izrazio zadovoljstvo posjetom Budimira.

Foto: Foto Vaske

On je zahvalio Vladi Republike Srpske i resornom ministarstvu za razumijevanje potreba u visokom obrazovanju i najveću podršku u istoriji Univerziteta u Istočnom Sarajevu koja je u finansijskom smislu veća od 22 miliona KM, kada se uzme u obzir i izgradnja objekta Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport na Palama, te studentskog doma u Istočnom Novom Sarajevu.

“Veliku zahvalnost dugujemo i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, premijeru Radovanu Viškoviću i sadašnjem srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović, bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo moguće”, naglasio je Ćosić.

Na sastanku, na kojem su prisustvovali i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić, razgovarano je i o dinamici izgradnje studentskih domova i koncertne dvorane, objavljeno je na zvaničnim “Fejsbuk” stranicama grada i opštine.

Foto: Foto Vaske

Budimir je posjetio Rektorat Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Gradsku upravu i opštinu Istočno Novo Sarajevo.

Katić je naveo da je ministar Budimir u proteklom periodu pružio svesrdnu podršku ideji da Istočno Sarajevo dobije moderne objekte koji će unaprijediti kvalitet visokog obrazovanja.

Foto: Foto Vaske

On je istakao da se ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Željko Budimir pokazao kao iskreni prijatelj ovog grada, zbog čega je njegova posjeta uvijek lijep povod za okupljanje i razgovore.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com