Ћосић: Зграда Ректората и Музичке академије од кључног значаја

Фото: Фото Васке

Извор: Срна

Пројекат зграде Ректората и Музичке академије је од кључног значаја и треба га привести крају, рекао је данас градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић након састанка са министром за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељком Будимиром.

Фото: Фото Васке

Градоначелник Источног Сарајева Ћосић навео је да је разговарао са министром Будимиром о наставку радова на објекту, чијом ће се изградњом бити ријешен дугогодишњи проблем смјештаја Ректората и Музичке академије.

“Сви смо сагласни да је ово пројекат који је од кључне важности за Универзитет у Источном Сарајеву, који морамо и хоћемо да заједно приведемо крају иако постоје одређене потешкоће које су се појавиле у међувремену, попут поскупљења грађевинског материјала, опреме и слично”, навео је Ћосић на “Фејсбук” страници града, те изразио задовољство посјетом Будимира.

Фото: Фото Васке

Он је захвалио Влади Републике Српске и ресорном министарству за разумијевање потреба у високом образовању и највећу подршку у историји Универзитета у Источном Сарајеву која је у финансијском смислу већа од 22 милиона KМ, када се узме у обзир и изградња објекта Факултета за физичко васпитање и спорт на Палама, те студентског дома у Источном Новом Сарајеву.

“Велику захвалност дугујемо и предсједнику Републике Српске Милораду Додику, премијеру Радовану Вишковићу и садашњем српском члану Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић, без којих ништа од овога не би било могуће”, нагласио је Ћосић.

На састанку, на којем су присуствовали и начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Kатић и ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Kулић, разговарано је и о динамици изградње студентских домова и концертне дворане, објављено је на званичним “Фејсбук” страницама града и општине.

Фото: Фото Васке

Будимир је посјетио Ректорат Универзитета у Источном Сарајеву, Градску управу и општину Источно Ново Сарајево.

Kатић је навео да је министар Будимир у протеклом периоду пружио свесрдну подршку идеји да Источно Сарајево добије модерне објекте који ће унаприједити квалитет високог образовања.

Фото: Фото Васке

Он је истакао да се министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељко Будимир показао као искрени пријатељ овог града, због чега је његова посјета увијек лијеп повод за окупљање и разговоре.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com