Sat. Sep 30, 2023
ћирилица /латиница

Шојић смијењен са мјеста директора Службе за заједничке послове

Извор: Глас Српске

Драган Шојић разрјешава се дужности директора – замјеника директора Службе за заједничке послове институција БиХ због истека мандата, објављено је у Службеном листу БиХ, а одлуку је потписала предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто.

Умјесто Шојића, именован је в.д директор – замјеник Јован Шиљ. Суд БиХ потврдио је оптужницу која Шојића терети да је починио кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења.

У оптужници се наводи да је оптужени Шојић у својству службеног лица, обављајући послове директора Службе за заједничке послове институција БиХ прекорачио границе свог службеног овлашћења, а која се односе на коришћење службених возила, на који начин је прибавио себи корист у износу од 41.877,78 КМ, а за исти износ оштетио буџет Босне и Херцеговине.

Из Тужилаштва БиХ раније је саопштено да Шојића терете да је злоупотребљавао службена возила институције, како би више пута приватно путовао у иностранство, на подручје Србије и Црне Горе, без службених налога и потребне процедуре за коришћење службених возила у институцијама БиХ.

Такође, терети се да је сачињавао и у путне налоге уносио неистините податке о наводном кретању возила унутар БиХ, уносио нетачне податке о службеним путовањима, боравку на послу и присутности на радном мјесту.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com