Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /латиница

Формиран предмет против судије која је одбила одредити мјере забране Сулејмановићу

Фото: РТРС

Извор: Агенције

Канцеларија дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета БиХ формирао је предмет против судије Л. Н. из Градачца која је одбила да Нермину Сулејмановићу одреди мјере забране приласка убијеној Низами Хећимовић, а по приједлогу полицијске управе Градачац.

Канцеларија дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине формирао предмет по службеној дужности на основу чланака објављених у медијима о поступању судије Општинског суда у Градачцу. Канцеларија ће истрагом утврдити релевантне чињенице предмета, како би се испитали наводи о повреди службене дужности судије у поступку доношења одлуке – наводe из ВСТС БиХ.

Подсјећамо, Нермин Сулејмановић из Градачца је у петак, 11. августа, из пиштоља убио бившу супругу у присуству кћерке и то уживо преносио на друштвеној мрежи Инстаграм. Он је потом на различитим локацијама у Градачцу убио оца и сина, те ранио полицајца, мушкарца и жену.

Сулејмановић је након тога извршио самоубиство.

Само четири дана прије убиства судија Општинског суда у Градачцу Л. Н. је донијела рјешење којим је одбила приједлог Полицијске управе Градачац да се Нермину Сулејмановићу изрекну мјере забране узнемиравања, ухођења и приласка жртви.

Суд је о томе одлучивао након што је Низама партнера од којег је побјегла пријавила за насиље.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com