Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /латиница

У саобраћајној незгоди код Бањалуке погинуо пацијент из санитетског возила

Фото: Велибор Трипић/Независне новине

Извор: РТРС

Једно лице је погинуло, а три повријеђена у саобраћајној незгоди на брзој саобраћајници Бањалука-Лакташи. Повријеђена лица примљена су у Ургентни центар Универзитетског клиничког центра Републике Српске. Незванично, погинуо је пацијент који је превожен санитетским возилом.

Саобраћајна незгода догодила се на дијелу пута Бања Лука Лакташи, око поднева.

Из исте саобраћајне незгоде на Универзитетско – клинички центар Бања Лука довезена су три пацијента, возач и медицинска сестра из санитетског возила Опште болнице Градишка.

– Сестра је лакше повријеђена, али остаје на посматрању, док је возач санитета свјестан са повредом кука и биће хируршки збринут у току дану. Након тог захвата се очекује пријем на трауматологију – истакла је за РТРС начелница Ургентног центра на УКЦ Српске Славица Зељковић.

Како каже, треће лице, које је учествовало у саобраћајној незгоди, односно возач другог возила је најтеже повријеђен.

– Дошао је са поремећајем стања свијести, са знацима шока, реанимација је одмах започета, тренутно је на респиратору, али све прогнозе о његовом стању су преурањене – каже Зељковићева.

До незгоде је дошло када је возач аутомобила шкода, возећи супротном траком, ударио у возило Хитне помоћи.
За сада није познато на ком мјесту се укључио и како је дошло до тога.

На путу Бањалука-Лакташи пуштен је саобраћај у обје коловозне траке након завршеног полицијског увиђаја и уклањања са пута возила.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com