У први разред основне школе у Калиновику уписана четири ђака

Извор: Срна

У први разред Основне школе “Љутица Богдан” у Kалиновику у наредну школску годину уписана су четири ђака, што је за једно дијете мање него лани, изјавила је Срни директор ове образовне установе Верица Елез.
Елезова је навела да ће за првачиће, као и све ученике до четвртог разреда основне школе, Министарство просвјете и културе Републике Српске обезбиједити бесплатне уџбенике у новој школској години.

Она је додала да су за све ученике од петог до деветог разреда у школској библиотеци доступни комплети уџбеника за одговарајући разред.

Елезова је прецизирала да је ријеч о кориштеним уџбеницима које су ученици вратили у библиотеку, а да набавку недостајућих или нових уџбеника финансира општина Kалиновик.

“Уџбенике за ученике од петог до деветог разреда из породица са четворо и више дјеце обезбјеђује Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске”, рекла је директор калиновачке основне школе.

Према њеним ријечима, у свих девет разреда у ОШ “Љутица Богдан” у наредну школску годину уписана су укупно 53 ђака.

“Ове године имамо проблем са обезбјеђивањем наставног кадра за предмете хемија и техничко васпитање. Нико се није јавио на расписани конкурс за ова радна мјеста, због чега ћемо конкурс поновити у нади да ће се неко јавити”, рекла је Елезова и додала да већину школа са малим бројем ђака мучи проблем са квалификованим кадром за предмете са малим фондом часова.

Елезова је подсјетила да општина Kалиновик свако дијете које се упише у први разред основне школе дарује са 2.000 KМ, а за упис у први разред средње школе даје 1.000 KМ.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com