Sun. Sep 24, 2023
ћирилица /латиница

У Источном Сарајеву највише се траже станови до 50 метара квадратних

Извор: Срна

На подручју Источног Сарајева највише се траже мањи станови, до 50 метара квадратних, а њихова цијена у новоградњи је између 2.200 и 2.500 КМ, док се цијена мањих станова старије градње креће од 1.700 до 2.000 КМ, рекла је Срни Ивана Вукмановић из агенције “Нек некретнине”.

Она је навела да је што се тиче старије градње, цијена од 2.000 КМ по метру квадратном могућа само ако је ријеч о очуваном стану и ако он има лифт.

Вукмановићева је истакла да се осим станова, на подручју Источног Сарајева траже и гараже, док потражња за пословним просторима није толико велика.

“Што се тиче цијена пословних простора, крећу се као и цијена станова, али није као што је раније било да су веће цијене пословних простора него станова”, истакла је она.

Вукмановићева сматра и да цијене некретнина у наредном периоду неће расти, те да би се могао очекивати и благи пад цијене некретнина од 100 до 200 КМ по метру квадратном.

Према њеним ријечима тржиште некретнина није опало, а највише се траже мали станови до 50 метара квадратних, те велики станови чија површина је већа од 80 метара квадратних.

“Та нека средина није толико атрактивна, осим ако некоме баш треба што мања квадратура са више спаваћих соба, па је идеално ако се може уклопити у неких 60 до 65 метара квадратних са двије спаваће собе”, закључила је Вукмановићева.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com