Sun. Sep 24, 2023
ћирилица /латиница

Уручени кључеви 23 стана породицама из категорије расељених лица и повратника

.

Извор: Срна/Филтер

У Источном Новом Сарајеву данас су уручени кључеви 23 стана породицама из категорије расељених лица и повратника. Станови се налазе у новој згради у Улици ђенерала Драгољуба Драже Михаиловића.

Објекат је изграђен у оквиру пројекта затварања колективних центара и алтернативног смјештаја посредством осигурања јавних стамбених рјешења, а укупна вриједност радова износи 1,8 милиона KМ са опремањем.

Прије неколико дана у сусједној згради кључеве је добило 15 породица.

Фото. Срна

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да су данашњој додјелом кључева у Источном Новом Сарајеву избјегли људи, који су годинама чекали кров над главом, коначно ријешили питање смјештаја.

“Уморни од чекања не могу ни да се веселе, али видимо задовољство у чињеници да су коначно ријешили стамбено питање”, рекао је Додик новинарима.

Фото. Срна

Директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш је рекао да је нова зграда која је данас отворена у Источном Новом Сарајеву урађена и прије планираног рока.

Чордаш је најавио да би наредне године требало да буде изграђено још 600 стамбених јединица на простору Републике Српске за породице из реда расељених лица и повратника.

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлид Хуртић рекао је да је све спремно за покретање пројекта “ЦЕБ три” изградње нових стамбених објеката за лица која се налазе у колективним центрима и алтернативном смјештају.

Свеченом уручењу кључева присуствовала је и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Kатић.

Фото. Срна
Фото. Срна
©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com