Thu. Sep 28, 2023
ћирилица /latinica

Uvredljivim porukama prema Srbima išarana tabla na ulazu u Istočno Sarajevo

Izvor: Srna

Tabla dobrodošlice u Istočno Sarajevo sa natpisom “Dobro došli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo”, u opštini Istočna Ilidža išarana je danas uvredljivim sadržajem upućenim Srbima.

Na tabli postavljenoj u Ravnogorskoj ulici je, između ostalog, napisano i “Srbe na vrbe”, kao i “M`rš iz Bosne”.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je Srni da ovo nije prvi put da su table dobrodošlice predmet iživljavanja, kako onih koji se bave politikom i predstavljaju Sarajevo, tako i običnog naroda zavedenog mržnjom prema Srbima.

“Zabrinjavajuće je da je narod zaveden mržnjom prema Srbima koja dugo traje i tu mržnju ispoljavaju na takav način”, rekao je Ćosić i dodao da se Gradska uprava obratila Policijskoj upravi Istočno Sarajevo da se došlo do počinilaca koji treba da budu procesuirani.

Prema njegovim riječima, zabrinjavajuće je ako su te poruke napisala djeca jer to znači da se mržnja prema Srbima prenosi na nove generacije, a ukoliko su pisale starije osobe, to znači da mržnja i dalje traje.

“Ništa novo, ali zbog opstanka i proširenja našeg naroda mi se nećemo baviti mržnjom prema njima i cijenimo ih kao komšije koje žive pored nas”, naglasio je gradonačelnik.

Život u BiH, smatra on, može biti moguć samo uz međusobno uvažavanje, kojeg trenutno nema zbog toga što se signalizacija na ulazu u Istočno Sarajevo uništava.

“Imate apsurd u ovoj zemlji da je prije 15 dana gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić predvođena svojom svitom uništila tuđu stvar koju smo postavili i niko o tome ne govori, iako smo podnijeli adekvatne prijave”, istakao je Ćosić.

Ćosić je dodao da i to govori o karakteru i onome što je BiH, a to je da je apsolutno nemoguća i neodrživa.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com