Thu. Sep 28, 2023
ћирилица /латиница

Потписан уговор о изради главног пројекта зграде Општине Источна Илиџа

Фото: Општина Источна Илиџа

Извор: Филтер

Начелник Источне Илиџе Маринко Божовић данас је потписао уговор о изради главног пројекта за изградњу зграде Општинске управе.

Израду главног пројекта радиће фирма “Протехник” д.о.о. Источно Сарајево. Како је саопштено из Општине, вриједност уговорених радова износи 24.570 КМ.

Администрација Општине Источна Илиџа од 1996. године смјештена је у згради која припада КПЗ Кула и за тај простор плаћа кирију.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић је у изјави за портал Филтер потврдио да се из општинског буџета за кирију годишње издваја 120.000 КМ.

“Подсјетићу да се кирија плаћа од 2006. године и да сада мјесечно издвајамо 10.000 КМ. Познато је да смо претходних година уложили значајна средства за реновирање унутрашњости али и сређивање фасаде објекта. Заиста се намеће потреба да Општина има своју зграду, прилагођену администрацији и грађанима”, поручио је Божовић

По Регулационом плану Центар у Источној Илиџи, нова зграда Општине биће смјештена на споју улица Војводе Радомира Путника и Касиндолског батаљона.

Рјешавање проблема смјештаја Општинске администрације наведено је и у Стратегији развоја Источне Илиџе за период 2021 – 2030. године.

У Стратегији је, између осталог, наведено да ће рјешавање проблема смјештаја обезбиједити боље услове рада општинске администрације и квалитетнију услугу грађанима.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com