Thu. Sep 28, 2023
ћирилица /латиница

Патријарх поручио школарцима да је најважније да постану добри људи

Извор: Глас Српске

Његова светост патријарх српски Порфирије благословио је поводом почетка нове школске године ученике, њихове породице, наставнике, поручивши ђацима да је од знања важније да стичу врлину, односно постану добри људи и у срцу имају љубав за све.

“Добар човек је онај који осећа љубав прво према својој породици и друговима, али и према свим људима, свој природи, целом свету. То значи да је љубав најважнија”, рекао је патријарх српски.

Патријарх Порфирије поручио је да је љубав најдрагоцјенији дар који је Бог даровао човјеку.

“Једини услов да би неко био срећан, било да је дете, одрастао човек или можда старији као што су баке и деке, јесте да у срцу има љубав. Све друго ако има, лепу кућу, најбржи аутомобил, најбољи телефон, пуно новца, најбоље оцене и награде на такмичењу, да најлепше пева или црта на ликовном, да је најјачи и даје највише голова, све је то ништа ако нема љубави за другове, за људе, за децу, за природу”, навео је патријарх српски.

Према ријечима патријарха, то не значи да се не треба такмичити ко ће боље научити, ко ће добити бољу оцјену, али значи да не треба завидјети ономе који је бољи, него се радовати његовом успјеху и више се трудити.

“Исто тако треба да помажемо једни другима да боље научимо лекције, јер сви смо потребни једни другима, зависимо једни од других. Зато треба да негујемо другарство и заједништво. Треба да се молимо Богу једни за друге. Треба да се молимо да нам наш Бог, Исус Христос, дарује љубав, да будемо ближи Њему, нашем Богу, и да тако будемо ближи једни другима, родитељима, браћи и сестрама, друговима”, поручио је патријарх српски.

Патријарх Порфирије је нагласио да се моли за ученике да их Бог чува, да свима подари здравље и радост, саопштено је из Српске православне цркве.

“А будући да знам да су Богу дечје молитве најмилије, молим вас да се и ви молите за мене, да се молите за читав свет, за све људе, да буде слоге, мира и љубави. Живели, драга децо! Нека вас Бог благослови!”, поручио је Његова светост патријарх Порфирије.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com