Thu. Sep 28, 2023
ћирилица /latinica

Održana Svečana akademija povodom Dana i slave Opštine Pale

Foto: Opština Pale

Izvor: Srna

Na Palama je večeras održana svečana akademija povodom Dana i krsne slave opštine – Uspenja Presvete Bogorodice, na kojoj su rezimirani rezultati u prethodnoj godini, te uručena priznanja zasluženim kolektivima i pojedincima.
Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima prije svečane akademije da su opštinske vlasti zadovoljne urađenim kapitalnim projektima, saobraćajnom infrastrukturom u prethodne dvije godine, te da tako nastavljaju i dalje.

“Svečana akademija je prilika da se okupimo i ujedinimo u onom najbitnijem, a to je napredak opštine Pale u svim segmentima – kulturi, sportu, obrazovanju i svim drugim aspektima”, istakao je Jugović.

Foto: Opština Pale

On je rekao da opština Pale ima odličnu saradnju sa nevladinim organizacijama, Gradom Istočno Sarajevo, Vladom Republike Srpske i drugim republičkim institucijama.

“U nekim projektima nas je omela ekonomska situacija zbog sukoba u Ukrajini, ali možemo biti zadovoljni urađenim. Pale su sredina u kojoj se rađaju djeca, traži stambena jedinica više i sve to daje podstrek i znak da smo na pravom putu”, poručio je Jugović.

Jugović je zahvalio odbornicima Skupštine opštine Pale što su pokazali jedinstvo, radili jednoglasno, donosili sve važne skupštinske odluke koje su od interesa za stanovnike Pala i time pokazali visok stepen odgovornosti.

Foto: Opština Pale

On je istakao da Vlada Republike Srpske u kontinuitetu ulaže u razvoj Pala, te da je u toku izgradnja zgrade Fakulteta za fizičku kulturu i sport, Policijske uprave Istočno Sarajevo, te pomoćni stadion za potrebe Fudbalskog kluba “Romanija”.

Jugović je čestitao sugrađanima krsnu slavu – Veliku Gospojinu, koja se obilježava nizom manifestacija.

Foto: Opština Pale

Predsjednik Skupštine opštine Pale Stefan Stajčić rekao je da je svečana akademija prilika da se sumira sve što je urađeno u periodu između dvije slave, te istakao da je mnogo urađeno po pitanju infrastrukture, saobraćajnica, vrtića, škola.

Okupljenima je prikazan kratak film o urađenim i projektima koji su u toku.

U Kulturnom centru Pale večeras su dodijeljene četiri kolektivne i četiri pojedinačne nagrade.

Foto: Opština Pale

Pojedinačne nagrade dobili su zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović, pripadnik Republičke uprave civilne zaštite Vojislav Brezo, nekadašnji načelnik opštine Slobodan Savić i najbolja fudbalerka BiH Marija Ana Milinković.

Foto: Opština Pale

Kolektivne nagrade dodijeljene su Fudbalskom savezu Republike Srpske, Kulturno-umjetničkom društvu “Mladost” sa Pala, paljanskom Pravoslavnom udruženju “Sveti Sava” i mjesnoj zajednici Stanica.

Savić je rekao da mu je velika čast što je dobio nagradu, te da je uvijek radio u interesu opštine Pale s ciljem njenog razvoja i boljeg života za stanovnike.

Svečanoj akademiji, uz odbornike Skupštine opštine Pale i dobitnike nagrada, prisustvovali su izaslanik predsjednika Republike Srpske Uroš Bjelica, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aco Stanišić i Damjan Škipina, načelnici susjednih opština, sveštenstvo, kao i direktori preduzeća sa područja opštine i privrednici.

Foto: Opština Pale
Foto: Opština Pale
Foto: Opština Pale
Foto: Opština Pale

U okviru “Gospojinskih svečanosti” večeras na Studentskom trgu nastupa pjevačica Ivana Selakov.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com