Sat. Sep 30, 2023
ћирилица /latinica

Milan Gutović je novi trener FK ,,Romanija“

Izvor: sportdc.net

Fudbalski klub ,,Romanija“ u nastavak sezone ulazi sa novim trenerom. Iskusni stručnjak Milan Gutović u ponedjeljak je imenovan za šefa stručnog štaba kao nasljednik Veljka Aleksić i već je preuzeo brigu o ekipi i odradio prvi trening.

Dosadašnji koordinator omladinskog pogona FK ,,Slavija“ te trener juniorske selekcije Sokolova je pomalo iznenadio izborom, a priznaje da u prvi mah nije želio na klupu, što je i potvrdio prošle sedmice, ali je ipak na kraju došlo do dogovora.

– Da, u prvi mah nisam želio da idem iz Slavije. Zahvalio sam se ljudima iz Romanije na pozivu, ali sam im i rekao da ne bih mijenjao klub. Imao sam privatni put u Srbiju i zvali su me poslije toga još nekoliko puta iz Romanije, isticali koliko im je važno da prihvatim poziv i ja sam im rekao kako stvari stoje, da imam ugovor do 31.12 sa Slavijom, ali i da ako stvarno toliko žele trebaju da kontaktiraju predsjednika kluba. Nakon njihovog razgovora i sam sam se čuo sa predsjednikom Ljubišom Ćosićem koji mi je rekao da trebam sam da odlučim i da što se njega tiče volio bi da pomognem i Romaniji, ali bi volio i da ostanem u omladinskom pogonu Slavije. Nakon toga uslijedio je još jedan poziv čelnika Romanije i dogovorili smo se da preuzmem ekipu, rekao jeMilan Gutović.

Ovaj šezdesetjednogodišnji stručnjak je odradio trening sa ekipom, neke igrače poznaje od ranije, neke je i trenirao, pa bi mu to trebalo olakšati period adaptacije na novu sredinu.

– Ima tu kvaliteta. Znam za mogućnosti određenih fudbalera i znam koliko mogu. Ali, ima i nedostataka, to treba odmah reći. Sigurno da nam i nedostaje par igrača na određenim pozicijama koje ćemo pokušati popuniti u ovo vremena što imamo.

Gutović će svoj debi imati na gostovanju u Mrkonjić Gradu kod Slobode.

– Drugo vezano gostovanje za klub na startu sezone. Sigurno teško gostovanje. Znamo i prošle sezone da je Sloboda bila jako nezgodna kući. Idemo da se nadigravamo, pa šta bude.

Utakmica Sloboda (MG) – Romanija igra se u subotu od 17.30 na stadionu „Luke“ u Mrkonjić Gradu.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com