Thu. Sep 28, 2023
ћирилица /латиница

Матична библиотека Источно Сарајево помоћи ће фонд школске библиотеке у Босанском Грахову

Извор: Срна

Замјеник предсједника Одбора Скупштине Србије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Милимир Вујадиновић рекао је Срни у Босанском Грахову да ће Србија увијек помагати српском народу у региону.
“У посљедњој деценији видан је политички, екомомски и привредни успон Србије и Србија баш као таква може да помогне свом народу у региону и у Босанском Грахову”, истакао је Вујадиновић, који је данас присуствовао обиљежавању Дана општине Босанско Грахово.

Вујадиновић је истакао да ће помоћ Србије тој општини бити настављена и у будућности.

Начелник општине Босанско Грахово Урош Ђуран изјавио је да је у току реализација бројних пројеката од великог значаја за развој ове локалне заједнице.

“У току је реконструкција главног водоводног система, а у наредном периоду услиједиће и асфлтирање градских улица”, рекао је Ђуран Срни и додао да је значајни пројекти у Босанском Грахову раде захваљујући донаторским средствима Србије.

Он је навео да у овој западнокрајишкој општини недостаје радних мјеста за младе људе који су гарант опстанка.

Замјеник начелника општине Источно Ново Сарајево Александар Kостовић изјавио је Срни да ће Матична библиотека Источно Сарајево помоћи Фонд школске библиотеке у Босанском Грахову.

“Нераскидива веза између Источног Новог Сарајева и Босанског Грахова је Гаврило Принцип”, рекао је Kостовић, који је са делегацијом општине Источно Ново Сарајево присуствовао обиљежавању Дана општине Босанско Грахово.

Према његовим ријечима, ове двије локалне заједнице дијеле сличну судбину.

“Жеља нам је да се наше братско Босанско Грахово развија и има лијепу и блиставу будућност”, поручио је Kостовић.

Он је додао да је ово први корак сарадње Источног Новог Сарајева и Босанског Грахова путем образовања и културе.

Општина Босанско Грахово налази се у западном дијелу БиХ, у Ливањском кантону, на граници са Хрватском и насељена је махом старијим становништвом, већински Србима повратницима.

Дан општине обиљежава се након 28 година, а јавном расправом је одлучено да то буде 19. август, Преображење Господње.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com