Fri. Sep 22, 2023
ћирилица /латиница

Ивана Вулета најавила крај каријере: Здравље ми је увек било приоритет

Фото: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Извор: Глас Српске

Ивана Вулета је најавила да ће се највјероватније повући послије Олимпијских игара у Паризу.


Она истиче да јој је амбиција да у Паризу освоји злато, да ће учинити све да дође до једине медаље која јој недостаје у каријери, али да јој је приоритет здравље и да жели нормално да живи и по завршетку каријере, те да не угрожава своје здравље, пише Телеграф.

– Здравље ми је увек било приоритет и цео живот сам посветила спорту и атлетици, али јуришање на још једну медаљу, још један успех, била би превелика жртва, јер желим да будем здрава и после каријере, да могу нормално да се крећем, имала сам среће да сам само једну тежу повреду имала током каријере. Размишљам о овом периоду, да будем здрава, немам потешкоћа на тренингу и на самом такмичењу. Остаје питање ако бих и остала шта могу да јурим и после ОИ, то ће бити моје пете, једино ме занима златна медаља, јер ако се то деси, онда сам исписала историју – истакла је Ивана Вулета.

– У принципу… И када смо почели да радимо, правимо смо дугорочне циљеве, није било поенте направити резултат и изгубити се, он и ја смо велики фанови спорта и атлетике, дали смо се, уложили много времена и труда да бисмо то изгустирали пребрзо, није нам био приоритет то освајање једне медаље и то је то. Имали смо ту олакшицу од стране града у ком смо живели и Атлетског савеза, где су нам омогућили да можемо да се сконцетришемо на тренинг и да се фокусирамо на ткамичење и наш посао, без размишљања да ли можемо све да изгурамо, ето… – истакла је она.

Према њеним ријечима битно је да свако зна свој дио посла и да се не ствара притисак.

– Ја сам неко ко врхунски уме да се такмичи с притиском, мени кад је све потаман, не могу да функционишем, воли кад ме увреде, потцени. Ето моја каријера траје од 15. године, доживела сам много тога, много више ружних ствари него лепих, али на крају је небитно све оно што се не тиче мене, мог тима и људи око мене. На крају имам разлог да будем срећна.

Прошле године сам оба такмичења завршила са 7.06, ове 7,14, то обећавају медаљу и то 99%. Али, не могу да кажем да најављујем злато, најављујем то нешто што желим, олимпијска година је нешто за шта се сви спремају на све могуће начине, битно је да кад уђем у циклус, уђем 100 одсто спремна и да се за то спремим и то је то – закључила је Вулета.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com