Thu. Sep 28, 2023
ћирилица /латиница

Због опасности по дјецу повучени бицикл, скејтборд и плишане играчке

Извор: Срна

Са тржишта БиХ повучена су три производа за дјецу – бицикл, скејтборд и плиш играчка веселе животиње, јер представљају ризик од повреде, односно од гушења, а купцима се препоручује да их престану користити, те да врате увознику или у продавницу малопродаје.

Плиш играчка веселе животиње модел а5102т1, 21 центиметар, са бар кодом 3850374075916, представља ризик од гушења, јер је влакнасти материјал за пуњење играчке лако доступан због слабих шавова, објавила је Агенција за надзор над тржиштем БиХ.Бицикл за дјецу “Спорт бе-ем-икс /БМX/”, модел Р-609-1, представља ризик од повреде јер држачи на управљачима не испуњавају прописане захтјеве, сједиште бицикла не испуњава прописане захтјеве, а ни заштита на ланцу није у складу са прописаним захтјевима.

Бицикл је опасан за дјецу јер не не испуњава безбједносне захтјеве прописане у стандарду БАС ЕН ИСО 8098:2015, упутства за употребу нису у складу са прописаним захтјевима, а његово означавање није у складу са прописаним захтјевима.

Скејтборд “В”, чији је бар код 6924984888888, представља ризик од повреда, јер његова даска нема довољну издржљивост, горња површина даске није израђена као против-клизна површина, не испуњава ни безбједносне за захтјеве прописане у стандарду БАС ЕН 13613:2012.

На овом производу није читко и трајно означен број стандарда ЕН 13613, име, лого или сличне ознаке за идентификацију произвођача или добављача, ознаке за идентификацију производа, максимално ограничење масе корисника, савјет да се препоручује употреба заштитне опреме, а недостаје и документација од произвођача.

Земља поријекла свих производа је Кина.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com