Thu. Sep 28, 2023
ћирилица /латиница

Додик: Договорено потврђивање три закона и избор министра финансија

Извор: Глас Српске

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће данас на сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ бити усвојене три закона – о Високом судском и тужилачком савјету (ВСТС), омбудсману и слободи приступа информацијама.

– Изабраћемо и министра финансија и трезора БиХ – рекао је Додик, након састанка владајућих странака на нивоу БиХ.

Додик је рекао да су договорили да сутра на сједници Савјета министара буду размотрени и потврђени закон о суду БиХ, да се утврди закон о вину и о странцима и упути Представничком дому који ће то потврдити у наредних десетак дана.

Навео је да ће све бити потврђено у Дому народа.

Истакао је да је циљ да БиХ добије статус кандидата до краја године.

– Усагласили смо се да спремно дочекамо нове разговоре – навео је Додик.

Он је навео да се на овај начин деблокира европска агенда и да БиХ буде спремна да до нове године добије преговарачки статус и да се у том погледу креће европским интеграцијама.
– То је циљ ове групе људи – рекао је Додик новинарима након састанка представника владајућих странака на нивоу БиХ у Источном Сарајеву.

Састанку су осим Додика, из СНСД-а присуствовали Жељка Цвијановић, Небојша Радмановић, Никола Шпирић, те Сања Вулић, затим лидер ДНС-а Ненад Нешић, предсједник Демоса Недељко Чубриловић и замјеник предсједника те странке Споменка Стевановић, као и потпредсједник Уједињене Српске Милан Петковић.

На састанку су били и лидер ХДЗ-а Драган Човић, из Народа и правде Елмедин Конаковић и Денис Звиздић, из Наше странке Един Форто и Предраг Којовић, те СДП-а Нермин Никшић и Саша Магазиновић.

Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто упутила је јуче у парламенту процедуру приједлог за именовање Срђана Амиџића за министра финансија и трезора.

Према ранијем политичком договору, то је позиција која припада СНСД-у и Републици Српској.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com