Ћосић: Сарадња са Пекингом заснована на објективном сагледавању ситуације

Фото: Фото Васке

Извор: Срна

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је Срни након састанка са амбасадором Kине у БиХ Ђи Пингом да су се Kина и њихови дипломатски представници доказали као пријатељи, да је њихова подршка искрена и конкретна и, што је веома важно, није условљена нереалним политичким захтјевима, већ је заснована на објективном сагледавању ситуације.

Фото: Фото Васке

Ћосић је истакао да град Источно Сарајево годинама доприноси промовисању кинеске традиције, културе, језика, првенствено у оквиру Центра за кинеске студије на Филозофском факултету на Палама, активности Матичне библиотеке, а отворени су и за сарадњу са кинеском привредом.

У том контексту, рекао је Ћосић, град има добре контакте са кинеским компанијама као што су “Синохидр”, “Пауер Kина” и “АВИK”, које су заинтересоване за неке од капиталних пројеката у Источном Сарајеву.

Фото: Фото Васке

“Драго ми је да ту врсту сарадње подржава кинеска Амбасада са амбасадором Ђи Пингом на челу, што значи да имамо и званичну подршку Kине”, истакао је Ћосић, који је изразио задовољство због данашње посјете кинеског амбасадора, са којим град Источно Сарајево има изузетно добре односе.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com