Fri. Jul 12, 2024
ћирилица /latinica

Ćosić: Grad Istočno Sarajevo podržava više projekata u Sokocu

Izvor: Srna

Grad Istočno Sarajevo podržao je više projekata na području opštine Sokolac i trudi se da bude prisutan u svakom segmentu društva, rekao je danas gradonačelnik Ljubiša Ćosić na sjednici sokolačke Skupštine opštine.


Ćosić je naveo da je grad godišnje u Sokocu podržao sport sa iznosom do 70.000 KM, nevladin sektor sa oko 20.000 KM, socijalni sektor do 30.000 KM, a kulturu do 15.000 KM.

“Trudimo se da opravdamo ulogu Gradske uprave koja u sastavu ima šest opštinskih uprava”, rekao je novinarima Ćosić, nakon što je na sjednici Skupštine opštine Sokolac informisao odbornike o doprinosu grada ovoj lokalnoj zajednici.

Prema informaciji koja se danas našla pred sokolačkim odbornicima, grad Istočno Sarajevo je za ovu godinu planirao ulaganja od 446.000 KM za projekte, sanaciju centralne saobraćajnice, kao i kanalizacije u Knežini, te redovan iznos za “Novi Zejtinlik” i subvenciju prevoza.

Ćosić se nada i da će grad do kraja godine obezbijediti 800.000 KM za rekonstrukciju svih ulica u centru Sokoca i dio sredstava za sanaciju kanalizacije u Knežini.

On je izrazio nadu da će podrušku dobiti i projekat Gradske kuće i da će biti obezbijeđena sredstva Vlade Srbije, a ukazao je i da je obaveza svih izabranih predstavnika da se završi treća traka preko Romanije, te da se obezbijede sredstava da bi naredne godine počeli radovi.

Kada je riječ o kupovini objekta Autobuske stanice na Sokocu, Ćosić je istakao da grad ima 150.000 KM obezbijeđenih od vatrogasne naknade, te najavio da će se odluka Skupštine grada o upotrebi tih sredstava naći pred odbornicima.

On je izrazio zadovoljstvo što su odbornici uvidjeli da grad vodi jedinstvenu politiku i da će uvijek biti tu da pomogne u skladu sa mogućnostima.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com