Thu. Jun 13, 2024
ћирилица /латиница

Једномјесечни притвор припаднику Дирекције за координацију полицијских тијела

Извор: РТРС

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор припаднику Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Дамиру Ковачевићу који је ухапшен у оквиру акције “Клик” због примања мита.

Притвор је одређен због постојања бојазни да ће осумњичени Ковачевић уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе и трагове важне за кривични поступак, као и да би могао да утиче на свједоке, саучеснике или прикриваче и понови кривично дјело, саопштено је из Суда БиХ.

Ковачевићу је на терет стављено кривично дјело примање награде или другог облика користи за трговину утицајем, у вези с кривичним дјелом прање новца.

Припадници Агенције за истраге и заштиту су у оквиру акције “Клик” ухапсили у четвртак, 20. јула, полицијске службенике Дирекције Дамира Ковачевића и Јоју Праштала због примања мита.

Сипа је претресла просторије и привремено одузела предмете на пет локација на подручју Сарајева, Источног Сарајева, Шипова и Санског Моста.

Активности су спроведене због сумње да су почињена кривична дјела примање награде или другог облика користи за трговину утицајем, у вези са кривичним дјелом прање новца.

Сипа је ове активности извршила према налогу Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ, у сарадњи са припадницима Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево и МУП-а Републике Српске.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com