Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /латиница

Јавни конкурс за упис ученика у трећи разред Средње школе унутрашњих послова

Извор: РТРС

Министарство унутрашњих послова Републике Српске објавило је данас јавни конкурс за упис 150 ученика у трећи разред Средње школе унутрашњих послова (120 ученика мушког пола и 30 женског пола).

Право учешћа на јавном конкурсу имају кандидати који имају завршена прва два разреда средње школе, при чему општи успјех у оба разреда треба да буде најмање добар и владање најмање врло добро и који на дан затварања конкурса нису старији од 18 година.

– Кандидати треба да испуњавају и опште услове конкурса који се може пронаћи на интернет страници Министарства, у дијелу Полицијско образовање – саопштено је из МУП-а.

Рок за предају пријава на конкурс је 15 дана од дана његовог објављивања, односно до 21. јула 2023. године.

Средња школа унутрашњих послова основана је крајем марта ове године са циљем дугорочног рјешења питања људских ресурса у Министарству унутрашњих послова, наставка традиције средњошколског полицијског образовања и омогућавања наставка полицијског школовања на високошколским институцијама.

– Током школовања у Средњој школи унутрашњих послова, која је смјештена у комплексу Центра за обуку у Залужаника код Бањалука, ученик ће имати обезбјеђен смјештај и исхрану у новом интернaту – навели су из МУП-а.

По завршетку школовања, ученик стиче звање полицајац – техничар за полицијске послове.

– Са родитељима, старатељима изабраних кандидата – ученика Школе, Министарство унутрашњих послова Републике Српске ће закључити посебан уговор о регулисању међусобних права и обавеза. За све додатне информације кандидати се могу информисати путем интернет странице Министарства унутрашњих послова Републике Српске и путем контакт телефона: 051/330-801 – саопштено је из МУП-а Српске.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com