Mon. Oct 2, 2023
ћирилица /latinica

Šesti sabor srpskog pjevanja “Pjevaj, Romanijo 2023”

Izvor: Info centar Sokolac

KUD „Zavičaj“ Sokolac organizuje šesti sabor starog srpskog izvornog narodnog pjevanja pod nazivom „Pjevaj, Romanijo 2023“, koji će se održati 29. jula u Sokocu, u porti Svetog Proroka Ilije – Romanijska Lazarica.

Sabor ima međunarodni karakter jer se na taj dan okuplja veliki broj Kulturno-umjetničkih društava i izvornih narodnih grupa iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore (oko 40 grupa) i na taj način doprinose kulturološkoj razmjeni različitih krajeva i raznolikosti ivornog narodnog stvaralaštva kako po pitanju pjesme, tako i nošnje i običaja iz krajeva odakle učesnici dolaze.

Ovo je jedinstvena prilika, jednom u godini dana na Romanijsko-Glasinačkom kraju da se naši sugrađani, a posebno omladina upozna sa kulturom, tradicijom i običajima naših predaka koje nikako ne smijemo prekinuti ili ostaviti u zaboravu. Jer ko ne zna ko je i odakle je, neće znati ni šta je, a kamoli kuda i kako dalje.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com