Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Шести сабор српског пјевања “Пјевај, Романијо 2023”

Извор: Инфо центар Соколац

КУД „Завичај“ Соколац организује шести сабор старог српског изворног народног пјевања под називом „Пјевај, Романијо 2023“, који ће се одржати 29. јула у Сокоцу, у порти Светог Пророка Илије – Романијска Лазарица.

Сабор има међународни карактер јер се на тај дан окупља велики број Културно-умјетничких друштава и изворних народних група из Републике Српске, Србије и Црне Горе (око 40 група) и на тај начин доприносе културолошкој размјени различитих крајева и разноликости иворног народног стваралаштва како по питању пјесме, тако и ношње и обичаја из крајева одакле учесници долазе.

Ово је јединствена прилика, једном у години дана на Романијско-Гласиначком крају да се наши суграђани, а посебно омладина упозна са културом, традицијом и обичајима наших предака које никако не смијемо прекинути или оставити у забораву. Јер ко не зна ко је и одакле је, неће знати ни шта је, а камоли куда и како даље.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com