Mon. May 27, 2024
ћирилица /латиница

У Какњу ухапшено 19 особа, од којих је 16 полицијских службеника

Извор: Агенције

У јутрошњој полицијској акцији кодног назива “Мета 2” ухапшено је 16 полицијаца из Какња у БиХ и још три особе, које се сумњиче за корупцију.

Шеснаест полицијских службеника Полицијске станице Какањ и још три особе стављени су под надзор припадника Управе полиције Министарства унутарњих послова Зеничко-добојског кантона, у склопу акције у борби против организираног криминала и корупције “Мета 2”, која се спроводи од раних јутарњих сати, потврдио је портпарол Управе полиције МУП-а ЗДК Елведин Фишек, пренијела је Фена.

Акција је резултат вишемјесечних оперативних активности полицијских службеника Управе полиције МУП-а ЗДК.

– Акцијом је обухваћено 20 особа, од којих нам једна која није полицијски службеник, тренутно није доступна. Преосталих 19 особа, од којих су 16 полицијски службеници, под надзором су наших службеника и тренутно се врше претреси на двадесет локација, чији је циљ проналазак и одузимање предмета који ће бити коришћени као докази у казненом поступку против двадесет лица која су мета ове акције. Врше се претреси стамбених објеката, аутомобила и простора који су користили у Полицијској станици Какањ – рекао је Фишек.

Све особе које су мета ове акције сумњиче се за кривична дјела удруживање ради чињења кривичних дјела у вези с казненим дјелима злуопотреба службеног положаја или овлашћења те казнених дјела узимање дара и других облика користи, одавање службене тајне, неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога и тешка крађа.

Акција и претреси се реализују по наредбама општинских судова у Зеници и Какњу, а полицијски тимови дјелују у сарадњи и под надзором Кантоналног тужилаштва ЗДК и координацији с полицијским службеницима Агенције за истраге и заштиту (СИПА).

По окончању претреса, ухапшени ће бити спроведени на даљу криминалистичку обраду у Управу полиције МУП-а ЗДК те након тога, уз извјештаје, даље на поступање Тужилаштву ЗДК.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com