Sun. Jun 23, 2024
ћирилица /латиница

Ухапшена два полицајца Дирекције за координацију полицијских тијела

Извор: Срна

Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су, у оквиру оперативне акције “Клик”, ухапсили два полицијска службеника Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ због сумње да су починила кривично дјело примање награде и прање новца.


У току су претреси просторија и привремено одузимања предмета на пет локација на подручју Сарајева, Источног Сарајева, Шипова и Санског Моста, саопштено је из СИПА.

Активности се проводе због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела примање награде или другог облика користи за трговину утицајем, у вези са кривичним дјелом прање новца, прописана Кривичним законом БиХ.

СИПА ове активности врши по налогу Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ у сарадњи са полицијским службеницима Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, МУП-а Кантона Сарајево и Министарстава унутрашњих послова Републике Српске.

Особе лишене слободе ће бити спроведене у просторије Сипе ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњичених.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com