Sat. May 18, 2024
ћирилица /latinica

Univerzitet u Istočnom Sarajevu: Obavještenje o drugom upisnom roku

Izvor: Filter

Konkurs za upis studenata u drugom upisnom roku na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu biće objavljen 16. avgusta, saopšteno je iz ove Ustanove.

Prijave za upis trajaće od 28. avgusta do 1. septembra.

Kandidati se mogu prijaviti i elektronskim putem, osim na Medicinski fakultet Foča, od 28. avgusta do 02. septembra na mejl estudent.ues.rs.ba.

Prijemni ispit biće održan 4. septembra u 9.00 časova.

Na Muzičkoj akademiji i Akademiji likovnih umjetnosti Univerziteta u Istočnom Sarajevu prijemni ispit biće održan 04. i 05. septembra sa početkom u 9.00 časova.

Kako se navodi u saopštenju, upis primljenih kandidata na svim fakultetim/akademijama Univerziteta u Istočnom Sarajevu počinje 11. septembra i traje do 15. septembra.

Prijavljivanje kandidata na studijske programe na engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu i Stomatologija na engleskom jeziku na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu traje od 12. jula do 1. septembra na mejl studiesinenglishmf@gmail.com.

Polaganje prijemnih za studente koji se upisuju na studijske programe Medicina na engleskom jeziku i Stomatologija na enleskom jeziku je 4. septembra (onlajn), dok je upis primljenih kandidata od 07. do 11. septembra.

Sve informacije o broju slobodnih mjesta za upis biće dostupne u tekstu konkursa, koji će biti objavljen na internet stranici Univerziteta i u dnevnim novinama.

Drugi i treći ciklus studija

Prijave za upis na drugi i treći ciklus studija na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu moguće su od 19. juna do 20. oktobra, do kada će kandidati moći predati svoje prijave.

Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu polaganje prijemnog ispita na drugom ciklusu studija obaviće se 23. oktobra sa početkom u 9.00 časova, dok je objavljivanje rezultata konkursa 25. oktobra do 14.00 časova.

Upis primljenih kandidata na drugom i trećem ciklusu studija počinje 26. oktobra i završava se 30. oktobra.

Kako se u saopštenju ističe, na Elektrotehničkom fakultetu i Mašinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu kandidati koji konkurišu za upis na drugi ciklus studija ne polažu kvalifikacioni ispit.

Kandidati će biti rangirani po uspjehu na prvom ciklusu studija pojedinačno za svaki studijski program.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com