Sun. Sep 24, 2023
ћирилица /латиница

Универзитет у Источном Сарајеву: Обавјештење о другом уписном року

Извор: Филтер

Конкурс за упис студената у другом уписном року на Универзитету у Источном Сарајеву биће објављен 16. августа, саопштено је из ове Установе.

Пријаве за упис трајаће од 28. августа до 1. септембра.

Кандидати се могу пријавити и електронским путем, осим на Медицински факултет Фоча, од 28. августа до 02. септембра на мејл estudent.ues.rs.ba.

Пријемни испит биће одржан 4. септембра у 9.00 часова.

На Музичкој академији и Академији ликовних умјетности Универзитета у Источном Сарајеву пријемни испит биће одржан 04. и 05. септембра са почетком у 9.00 часова.

Како се наводи у саопштењу, упис примљених кандидата на свим факултетим/академијама Универзитета у Источном Сарајеву почиње 11. септембра и траје до 15. септембра.

Пријављивање кандидата на студијске програме на енглеском језику на Медицинском факултету и Стоматологија на енглеском језику на Универзитету у Источном Сарајеву траје од 12. јула до 1. септембра на мејл studiesinenglishmf@gmail.com.

Полагање пријемних за студенте који се уписују на студијске програме Медицина на енглеском језику и Стоматологија на енлеском језику је 4. септембра (онлајн), док је упис примљених кандидата од 07. до 11. септембра.

Све информације о броју слободних мјеста за упис биће доступне у тексту конкурса, који ће бити објављен на интернет страници Универзитета и у дневним новинама.

Други и трећи циклус студија

Пријаве за упис на други и трећи циклус студија на Универзитету у Источном Сарајеву могуће су од 19. јуна до 20. октобра, до када ће кандидати моћи предати своје пријаве.

На Универзитету у Источном Сарајеву полагање пријемног испита на другом циклусу студија обавиће се 23. октобра са почетком у 9.00 часова, док је објављивање резултата конкурса 25. октобра до 14.00 часова.

Упис примљених кандидата на другом и трећем циклусу студија почиње 26. октобра и завршава се 30. октобра.

Како се у саопштењу истиче, на Електротехничком факултету и Машинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву кандидати који конкуришу за упис на други циклус студија не полажу квалификациони испит.

Кандидати ће бити рангирани по успјеху на првом циклусу студија појединачно за сваки студијски програм.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com