Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /латиница

Тешановић: Мој највећи успех је срећан и задовољан пацијент

Извор: Филтер

“Свој посао обављам са љубављу, савјесно и одговорно. Сматрам да без тимског рада не би било успјеха, јер смо до сада у нашем кабинету за хипербаричну оксигенотерапију одрадили око 5000 сеанси“.

Овако о свом послу говори Горан Тешановић, инжењер физиотерапије и одговорни техничар у кабинету хипербаричне оксигенотерапије у Болници “Србија”.

Он каже да у кабинету хипербаричне оксигенотерапије организује рад службе и међусобну комуникацију техничара и надзорног љекара.

„Хипербарична оксигенотерапија је метода лијечења која се проводи у хипербаричној комори удисањем 100% медицинског кисеоника. Наш кабинет има једну, једномјесну комору“, објаснио је Тешановић.

Пацијенти су свакодневно изложени ризику због повећаног атмосферског притиска у комори, али уз стални надзор љекара и техничара, терапије се проводе успјешно.

За хипербаричну комору Тешановић каже да помаже многим пацијентима који болују од разних стања, попут дијабетеса, реуматоидног артритиса, неуролошким пацијентима, стањима послије можданих удара, пацијентима који болују од мултипла склерозе, те ортопедским и хируршким пацијентима.

Поред рада коморе, у кабинету хипербаричне оксигенотерапије у Болници “Србија” обавља се и услуга мјерења густине костију.

Он каже да се и пацијентима који су на болничком лијечењу на Одјељенима ортопедије, неурологије, хирургије, онкологије, гинекологије и других, помаже и спроводи рано рехабилатиционо лијечење.

„У нашем кабинету ради један љекар и четири техничара и увијек помажемо једни другима, радимо тимски и у свему смо заједно. Поносан сам на то. Сваком пацијенту је потребна пажња и искрен осмијех и увијек се радујем њиховом успјеху у лијечењу“, закључује Тешановић.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com