Sun. May 19, 2024
ћирилица /латиница

Студенткиње Универзитета у Сарајеву школовање настављају у Београду; Биће стипендисти државе Србије

Извор: РТРС

Валентина Вујичић и Слађана Тодић, студенткиње Факултета криминалистике, криминологије и безбједносних студија Универзитета у Сарајеву, које су претходних дана биле изложене медијској хајци од стране својих колега, али и грађана Сарајева и Федерације БиХ, школовање ће наставити у Београду, речено је на конференцији за новинаре која је одржана у Источном Сарајеву.

Генерални директор “Сарајево-гас” Недељко Елек рекао је да ће, на позив директора Безбједносно- информативне агенције (БИА) Србије Александра Вулина, Слађана и Валентина студирање наставити на Акедемији за националну безбједност у Београду.

– Слађана и Валентина биће стипендисте државе Србије и биће им обезбијеђен смјештај у студентском дому, док ће остатак финансијских троскова студија сносити предузеће Сарајево- гас – рекао је Елек.

Слађана и Валентина нису жељеле да осврћу на догађаје који су се десили протеклих дана, али су истакле да је после свега јасно да наставак школовања у Сарајеву није могућ.

Захвалиле су се на подршци директору агенције БИА Александру Вулину, предсједнику Републике Српске Милораду Додику, грађанима Бијељине, Источног Сарајева, али и цијеле Републике Српске.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com