Fri. Jul 12, 2024
ћирилица /латиница

Станишић: Срушена табла ће бити постављена, не можете оспорити 157.000 чињеница

Извор: Филтер

Након што је јутрос, по налогу Министарства комуналне привреде, инфраструктуре, просторног уређења, грађења и заштите околине Kантона Сарајево, уклоњена табла која је на улазу у Источно Сарајево постављена 30. јуна, а на којој се наводи да је Источно Сарајево град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево, огласио се и посланик ДЕМОС-а у Народној скупштини Републике Српске Ацо Станишић.

Подсјећамо, образложење је да се табла налазила на територији ФБиХ и да је постављена нелегално. Снимак уклањања табле на својој фејсбук страници објавила је градоначелница Сарајева Бењамина Карић.

“Да ли је, чак и да је табла на територији ФБиХ, овакво рушење начин? Није ли логично било обавијестити Град Источно Сарајево о томе и затражити да се табла уклони са те локације? Откада је начин рада институција ненајављено и театрално рушење и уништавање нечије имовине, без давања прилике да реагује на то и евентуално докаже да су институције које би да руше у криву!? Није ли то одлика правне државе”, упитао је Станишић.

Додаје да је градоначелница Сарајева “млада политичарка за коју су рекли да доноси промјене у односу на задрте ставове старијих кадрова и која је на почетку мандата поручивала како је она градоначелница свих, како је Сарајево отворено за све, која је из Бањалуке слала поруке помирења”.

“Млада Бењамина која је недавно у Сарајеву угостила потпредсједницу Владе Косова, коју БиХ, земља у којој је она градоначелник, не признаје. Можда млада Бењамина није поднијела притисак „славе“, па више не зна ни ко је, ни шта је, ни кога представља, нити како треба да функционишу институције, али мора знати да јој 157.000 сарајевских Срба који су напустили своје домове неће заборавити, нити опростити овај чин и изјаве, јер толико дугују свима онима који нису успјели живи изаћи из Сарајева. Нити ће јој опростити ико ко је отишао са свог огњишта и никада му се више неће вратити, због ње и сличних њој”, додаје Станишић.

Он подсјећа да када је раније градоначелник Љубиша Ћосић од ње затражио да уклони таблу на сарајевској Вијећници, која српски народ представља као злочиначки и агресорски, она му је одговорила да током њеног мандата неће бити промјене плоче и да је „недопустиво оспоравање чињеница“.

“Данас ми треба њој да поручимо исто – срушена табла ће бити поново постављена, ма колико то оспоравали, јер је – НЕДОПУСТИВО ОСПОРАВАЊЕ ЧИЊЕНИЦА. А драга Бењамина, замислите колико је, не само недопустиво, већ и немогуће оспорити 157.000 чињеница!?”, поручује Станишић.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com