Fri. May 24, 2024
ћирилица /латиница

Пријаве за “Јахорина ултра трејл” до 16. јула

Извор: Срна

На такмичење “Јахорина ултра трејл”, које ће бити одржано 22. и 23. јула, пријављено је више од 400 такмичара, а пријаве за ово такмичење отворене су до недјеље, 16. јула.
Директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић рекао је да ће тркачи моћи да се опробају у четири трке – мини трка од 10 километара, миди трка од 31 километар, макси трка од 70 километара и ултра трка дуга 140 километара, која креће са мјеста гдје се спајају ријека Дрина и Рзав.

Љевнаић је на конференцији за новинаре рекао да се ово такмичење организује девети пут, те да ће сви учесници пред почетак трке преузети стартни пакет, који им гарантује регистрација за овај догађај.

“Ту се налази професионално мјерење времена са ГПС лајв праћењем такмичара, што ће тркачима дати потпуну сигурност. Максималну сигурност тркачима пружиће институције Српске – хеликоптерски сервис, Горска служба спасавања, Болница Србија, Министарство унутрашњих послова Републике Српске, радници Олимпијског центра и други”, истакао је Љевнаић.

Он је нагласио да трка није намијењена само професионалним тркачима, већ и породицама и људима који воле спортски дух, додајући да су све трке пет френдли.

Љевнаић је истакао да ће епилог овогодишњег такмичења бити 30. септембра, у оквиру мастерс трке, а за чије ће учешће позивницу добити 10 такмичара са најбољим резултатима из ултра и пет такмичара са најбољим резултатима из макси трке.

Побједник мастерс трке добиће аутомобил нова “шкода фабија”.

Према његовим ријечима, мастерс трка креће из националног парка “Сутјеска” у Долини пионира и учеснике ће трасом водити преко планина до Јахорине.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра “Јахорина” Недељко Елек рекао је да од “Јахорина ултра трејла” направљен национални бренд, који заједно са планином расте и развија се.

Елек је истакао да сваке године имају све више такмичара који откивају љепоте Јахорине, која је љепша љети, него зими.

“Ове године смо промијенили марш-руту трке и везана је за Вишеград, Рогатицу, Национални парк. Желимо преко Олимпијског центра да повежемо све туристичке дестинације на истоку Републике Српске. Ово је један драгуљ и ријетко гдје на 120 километара могу да се обиђу Андрићград, љепоте Сјемеча, Рогатице, Јахорине и Национални парк, који је запостављен, али је највећи туристички потенцијал”, истакао је Елек.

Елек је истакао да људи долазе из Европе, а да овом трком шаљу слику какви су домаћини и како брину о гостима. Он је захвалио компанији “М:тел” за сарадњу, као и менаџменту Олимпијског центра “Јахорина” с обзиром на то да је трка захтјевна.

Шеф службе за организацију догађаја и дигитални маркетинг у “М:тел” компанији Милица Kондић рекла је да су поносни спонзори “Јахорина ултра трејла” који из године у годину постаје све боља, додајући да подржавају Олимпијски центар “Јахорина” јер постижу сјајне резултате и љети и зими.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com