Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /latinica

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo darovali krv

Izvor: Srna

Krv je danas u Istočnom Sarajevu darovalo 25 pripadnika Policijske uprave u ovom gradu.

Inspektor u Sektoru policije Milan Božić rekao je da krv daje 33. put, a davalac je već dvadesetak godina, iz perioda dok je studirao na Visokoj školi unutrašnjih poslova u Banjaluci.

Božić je pozvao i ostale ljude da se odazovu ovoj humanoj akciji, istakavši da je Policijska uprava Istočno Sarajevo uvijek na usluzi građanima.

On je podsjetio da Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske tradicionalno organizuje ovu akciju, uvažavajući potrebe Zavoda za trasfuzijsku medicinu Srpske.

“Na ovaj način, MUP promoviše jedan od osnovnih postulata i principa u radu – humanost. Mi na taj način pomažemo građanima i drago nam je da možemo da spasimo nečiji život”, izjavio je Božić novinarima u Istočnom Sarajevu.

Šef Službe za transfuziologiju u Bolnici “Srbija” Jelena Stojanović Lukić izjavila je da je riječ o redovnoj akciji pripadnika MUP-a Republike Srpske koji daruju krv skoro svaka tri mjeseca.

Ona je istakla da su zadovoljni zalihama krvi u ovoj godini, te izrazila nadu da će ljeto, što se tiče ovih akcija, proći bez problema, podsjetivši da je i u petak, 21. jula bila jedna.

“Uvijek apelujem u ljetnom periodu i u januaru, kada je smanjen broj dobrovoljnih davalaca, da dođu i daju krv”, rekla je Lukićeva i istakla da će se time smanjiti pritisak, kako na pacijente u ovoj ustanovi, tako i na one sa Sarajevsko-romanijske regije koje očekuju operativni programi u Banjaluci i u Foči.

Prema njenim riječima, Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije, osim ovih redovnih akcija, uvijek se odazove kada su smanjene rezerve krvi.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com