Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /латиница

Припадници Полицијске управе Источно Сарајево даровали крв

Извор: Срна

Крв је данас у Источном Сарајеву даровало 25 припадника Полицијске управе у овом граду.

Инспектор у Сектору полиције Милан Божић рекао је да крв даје 33. пут, а давалац је већ двадесетак година, из периода док је студирао на Високој школи унутрашњих послова у Бањалуци.

Божић је позвао и остале људе да се одазову овој хуманој акцији, истакавши да је Полицијска управа Источно Сарајево увијек на услузи грађанима.

Он је подсјетио да Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске традиционално организује ову акцију, уважавајући потребе Завода за трасфузијску медицину Српске.

“На овај начин, МУП промовише један од основних постулата и принципа у раду – хуманост. Ми на тај начин помажемо грађанима и драго нам је да можемо да спасимо нечији живот”, изјавио је Божић новинарима у Источном Сарајеву.

Шеф Службе за трансфузиологију у Болници “Србија” Јелена Стојановић Лукић изјавила је да је ријеч о редовној акцији припадника МУП-а Републике Српске који дарују крв скоро свака три мјесеца.

Она је истакла да су задовољни залихама крви у овој години, те изразила наду да ће љето, што се тиче ових акција, проћи без проблема, подсјетивши да је и у петак, 21. јула била једна.

“Увијек апелујем у љетном периоду и у јануару, када је смањен број добровољних давалаца, да дођу и дају крв”, рекла је Лукићева и истакла да ће се тиме смањити притисак, како на пацијенте у овој установи, тако и на оне са Сарајевско-романијске регије које очекују оперативни програми у Бањалуци и у Фочи.

Према њеним ријечима, Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије, осим ових редовних акција, увијек се одазове када су смањене резерве крви.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com