Mon. May 27, 2024
ћирилица /латиница

Поскупио јавни превоз у Сарајеву

Фото: Влада Кантона Сарајево

Извор: Независне новине

Сарајлије ће од данас плаћати скупље карте за јавни градски саобраћај који у Сарајеву обављају ГРАС и Центротранс.

Ресорни кантонални министар Аднан Штета јуче је на конференцији о 100 дана Владе овог кантона рекао да ово није поскупљење и да реална цијена карте је далеко скупља него што грађани плаћају односно да ће Влада наставити субвенционисати цијену појединачне карте.

За Штету нема размишљања, грађани су и поред поскупљена на добитку јер, како тврди, имају најјефтинији градски превоз.

“С поносом могу рећи да је Сарајево најјефтинији град у БиХ, у овом дијелу Европе по питању цијене коштања јавног превоза. Kада је ријеч о појединачним картама не ради се о класичном поскупљењу. У јуну прошле године надлежна Kомисија је детектовала да цијена једне карте треба бити 2,4 KМ. Ми смо тада рекли не може да поскупи јавни превоз, чак смо нашли средства за субвенције и оборили смо цијену са 1,6 на 1,4 KМ односно са 1,8 јер је толико коштала у возилу. Она се враћа на 1,8 KМ и она не кошта 2,4”, рекао је Штета.

Подсјећамо, Штета и директор Центротранса и ГРАС-а скоро су одржали састанак на којем је договорено да раднички куповини вриједе у оба превозника, преноси Н1.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com