Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Планирати путовање рано ујутро или касно поподне

Извор: Срна

Већина путева у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос је проходна, а због високе дневне температуре из Ауто-мото савеза Републике Српске апелују да возачи путовања планирају у раним јутрањим или касним послијеподневним часовима, да током дужих путовања праве чешће паузе, и избјегавају ризичних претицања.

На дионици магистралног пута Хан Пијесак један – Хан Пијесак два и дионици Хан Пијесак два – Соколац у току су радови и потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

На дионици регионалног пута Рача – Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја, ради регулисања улаза и излаза возила градилишта, која су ангажована на изградњи дионице ауто-пута Рача – Бијељина.

Радови су у току на ауто-путу Градишка – Бањалука, гдје је на одмаралишту Лужани запад у току изградња пословног објекта, затим на путним правцима Градишка – Нова Топола – Клашнице, затим Црквина – граница Република Српска/ФБиХ Леденице, у Приједору у Улици краља Александра Приједору на путу према Козарској Дубици, те на дионицама Ламовита – Ивањска и Стари Угљевик – Главичице у рејону Глиња.

Успорено се због радова вози и на путним правцима Бијељина – Шепак у мјесту Пилица, Власеница – Соколац на Хан Пијеску, Жегуља – Љубиње /дионица Подврсник – Љубиње/, Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/, на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, затим Фоча – Горажде у мјесту Филиповићи, као и на дијелу пута Рогољи – Бараћи.

На дионици регионалног пута Разбој – Руданка, на превоју Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављен.

Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка на алтернативне правце Разбој – Горња Вијака – Дервента – Добој и Разбој – Тедин Хан – Добој.

Клизишта успоравају саобраћај на путним правцима Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, Добро Поље – Миљевина и Укрина – Горња Вијака.

У ФБиХ је због радова на мосту Горица, за саобраћај затворена лијева цијев тунела 1. март на дионици ауто-пута Зеница – Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

Због радова на дионици магистралног пута Бихаћ – Каменица саобраћај се обуставља од 7.00 до 17.00 часова. Алтернативни правац је Бихаћ – Вркашић – Каменица – Изачић.

Спорије због радова током дана саобраћај се одвија на магистралним путевима Витез – Травник /Нова Била/, Кисељак – Бусовача, Читлук – Љубушки, Ливно – Шуица и Рипач – Дубовско, као и на улазу у Бугојно, те на улазу у Хаџиће са магистралног пута.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње – Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com