Sun. May 19, 2024
ћирилица /латиница

Пехар иде на Пале, баскет у парку добио нову енергију

Извор: sport-east.com

Ни киша, због које се из парка морало прећи у дворану, није покварила утисак о дводневном програму турнира у уличном баскету 3×3 Источно Ново Сарајево.

Фестивалска атмосфера и квалитетни мечеви, уз хиперактивне организаторе из Kлуба 3×3 Источно Ново Сарајево, гарант су да ће ова манифестација постати право љетно освјежење у нашем граду.

Побједник овогодишњег турнира је екипа Пале 3×3 која је у финалу била боља од „старе гарде” из екипе Pale City. Но, узбуђења и доброг баскета је било и раније.

Док облаци нису прекрили терен у парку Гаврило Принцип, могли смо уживати у ревијалном мечу ветерана. Много познатих лица понудило нам је читаву лепезу потеза који су их некада красили, ефектних завршница и шутева иза линије, а било је ту и проклизавања које ћемо приписати профи баскет подлози на којој се први пут играло.

Финале у женској категорији и меч између Игмана и Бусоваче импулс је који ће засигурно постаћи дјевојке да наредне године у већем броју учествују на турниру. Игман је освајач трофеја за 2023. годину, биће записано да су побједнички састав чиниле Маријана Шеховац, Ина Поповић и Естер Kофлер.

Фото: Василије Марковић

Полуфинални мечеви у мушкој категорији одиграни су у новој спортској дворани због пљуска који је ипак прекинуо надметање на отвореном. Два изузетно занимљива меча, препуна резултатског узбуђења и преокрета, те хичкоковских завршница.

Први полуфинални дуел између Pale City и P&S Ranch био је судар титана, Kовача и Перовића, а њихову борбу под обручом су искористили Ристичевић и Шурбат те Паљанима обезбједили пролаз у финале 21:18.

Меч Пале – Прњавор био је финале прије финала! Сјајан баскет, екипе у егалу па се морало ићи у продужетак. На једној страни неуморни Станковић који је, и поред много потрошених лопти, проналазио пут до коша, против двојице Гутаља, Ребића и Kусмука који су ипак имали тврђе живце и заказали борбу за пехар 21:20.

Финале је прошло у нешто слабијем ритму, а младост је тријумфовала над искуством 21:10.

МВП турнира је Рајко Гутаљ из побједничке екипе.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com