Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

Omladinski muzički festival uskoro u Istočnoj Ilidži

Izvor: Filter

Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža pokreće Omladinski muzički festival u Istočnoj Ilidži, koji će upotpuniti kulturni i zabavni sadržaj ove opštine.

Iz Centra najavljuju da će festival okupiti mlade, talentovane vokalne izvođače, uzrasta od 6. razreda osnovnih do 4. razreda srednjih škola iz Bosne i Hercegovine i Srbije u školskoj 2022/23. godini.

Takmičari će imati svu potrebnu stručnu podršku od strane Centra za kulturu i informisanje, profesora muzike i stručnjaka koji će biti uključeni u projekat.

“Za najbolje su predviđene vrijedne nagrade, a cilj je da festival preraste u tradicionalni i da naša opština bude prepoznatljiva po njemu, s obzirom na to da u našoj regiji ne postoji sličan događaj koji se organizuje”, naglasili su iz Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža.

Kako se navodi u najavi, festival nije zamišljen kao klasično muzičko takmičenje, već kao svojevrsan proces profesionalnog usavršavanja i pedagoškog rada.

Kulturno umjetnički program Festivala biće upotpunjen i nastupima već afirmisanih i popularnih muzičkih sastava i izvođača.

Audicija za Omladinski muzički festival “Istočna Ilidža 2023.” održaće se u dva termina, danas u 10.00 časova i u srijedu 05. jula u 10.00 časova u Osnovnoj školi “Petar Petrović Njegoš” na Dobrinji.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com