Sun. Jun 23, 2024
ћирилица /латиница

Омладински музички фестивал ускоро у Источној Илиџи

Извор: Филтер

Центар за културу и информисање Источна Илиџа покреће Омладински музички фестивал у Источној Илиџи, који ће употпунити културни и забавни садржај ове општине.

Из Центра најављују да ће фестивал окупити младе, талентоване вокалне извођаче, узраста од 6. разреда основних до 4. разреда средњих школа из Босне и Херцеговине и Србије у школској 2022/23. години.

Такмичари ће имати сву потребну стручну подршку од стране Центра за културу и информисање, професора музике и стручњака који ће бити укључени у пројекат.

“За најбоље су предвиђене вриједне награде, а циљ је да фестивал прерасте у традиционални и да наша општина буде препознатљива по њему, с обзиром на то да у нашој регији не постоји сличан догађај који се организује”, нагласили су из Центра за културу и информисање Источна Илиџа.

Како се наводи у најави, фестивал није замишљен као класично музичко такмичење, већ као својеврсан процес професионалног усавршавања и педагошког рада.

Kултурно умјетнички програм Фестивала биће употпуњен и наступима већ афирмисаних и популарних музичких састава и извођача.

Аудиција за Омладински музички фестивал “Источна Илиџа 2023.” одржаће се у два термина, данас у 10.00 часова и у сриједу 05. јула у 10.00 часова у Основној школи “Петар Петровић Његош” на Добрињи.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com