Thu. Jun 13, 2024
ћирилица /латиница

Одбојкашице Србије од данас на припремама на Палама

Извор: Срна

Женска одбојкашка репрезентација Србије боравиће на Палама од данас до 28. јула, гдје ће обавити базични дио припрема за овогодишње Европско првенство и квалификације за Олимпијске игре 2024. године.


Селектор женске сениорске репрезентације Србије Ђовани Гвидети позвао је на припреме 17 играчица.

На списку су техничари Маја Огњеновић, Бојана Дрча и Ана Јакшић, коректори Тијана Бошковић и Ана Бјелица, либера Теодора Пушић и Александра Јегдић.

Блокери су Јована Стевановић, Мина Поповић, Маја Алексић и Хена Куртагић, док ће примачи бити Бјанка Буша, Сара Лозо, Катарина Лазовић, Александра Узелац, Мина Мијатовић и Јована Цветковић.

Европско првенство биће одржано од 15. августа до 3. септембра, а утакмице ће бити игране у Белгији, Њемачкој, Италији и Естонији.

Одбојкашице Србије играће у А групи у Генту са Белгијом, Словенијом, Пољском, Украјином и Мађарском.

Квалификациони турнир за Олимпијске игре 2024. године биће одржан од 16. до 24. септембра у Кини.

Одбојкашице Србије играће у групи А са Кином, Доминиканском Републиком, Холандијом, Канадом, Чешком, Мексиком и Украјином.

Женска одбојкашка репрезентација Србије, која је акутелни првак свијета, вицешамион Европе и носилац бронзане медаље са Олимпијских игара 2021. године, четври пут долази на припреме на Пале.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com