Fri. Jul 19, 2024
ћирилица /latinica

Odbornici SO Istočna Ilidža usvojili Nacrt rebalansa opštinskog budžeta

Izvor: Srna

Skupština opštine Istočna Ilidža usvojila je danas Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu koji podrazumijeva povećanje prihoda za kapitalne projekte na području opštine.
Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža Vladimir Ćosović izjavio je da su odbornici danas podržali izvještaje o poslovanju javnih preduzeća “Uslužni servis” i “Komil” za prošlu godinu, iako je iz izvještaja vidljivo da su negativno poslovali.

“Klub odbornika SNSD-a to nije podržao”, pojasnio je Ćosović.

On je rekao da su se i danas na sjednici na dnevnom redu našla razrješenja i imenovanja funkcionera pojedinih preduzeća.

Ćosović je rekao novinarima nakon sjednice da su odbornici SNSD-a danas ponovo tražili od načelnika Istočne Ilidže Marinka Božovića održavanje zatvorene sjednice Skupštine.

Božović je rekao da je podržana inicijativa za promjenu regulacionog plana kojim će biti definisana izgradnja još jednog poslovnog objekta na području ove opštine.

On je rekao da je danas jednoglasno usvojena i odluka “Vodovoda i kanalizacije” o povećanju cijene vode po kubiku.

“Odbornici skupštinske većine dali su i četiri zaključka, od kojih se jedan odnosi na moratorijum na zapošljavanje u preduzeću Vodovod i kanalizacija. Protiv ovog zaključka su bili odbornici SNSD-a”, rekao je Božović.

Na današnjoj sjednici potvrđena su imenovanja starih vršilaca dužnosti direktora javnih ustanova, pa je Miloš Elčić ostao vršilac dužnosti direktora Javne ustanove “Sportsko rekreativnog centra” Istočna Ilidža, a Božidar Novaković Javne ustanove “Centar za za kulturu i informisanje” Istočna Ilidža.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com