Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /латиница

Одборници СО Источна Илиџа усвојили Нацрт ребаланса општинског буџета

Извор: Срна

Скупштина општине Источна Илиџа усвојила је данас Нацрт ребаланса буџета за ову годину који подразумијева повећање прихода за капиталне пројекте на подручју општине.
Шеф Kлуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Источна Илиџа Владимир Ћосовић изјавио је да су одборници данас подржали извјештаје о пословању јавних предузећа “Услужни сервис” и “Kомил” за прошлу годину, иако је из извјештаја видљиво да су негативно пословали.

“Kлуб одборника СНСД-а то није подржао”, појаснио је Ћосовић.

Он је рекао да су се и данас на сједници на дневном реду нашла разрјешења и именовања функционера појединих предузећа.

Ћосовић је рекао новинарима након сједнице да су одборници СНСД-а данас поново тражили од начелника Источне Илиџе Маринка Божовића одржавање затворене сједнице Скупштине.

Божовић је рекао да је подржана иницијатива за промјену регулационог плана којим ће бити дефинисана изградња још једног пословног објекта на подручју ове општине.

Он је рекао да је данас једногласно усвојена и одлука “Водовода и канализације” о повећању цијене воде по кубику.

“Одборници скупштинске већине дали су и четири закључка, од којих се један односи на мораторијум на запошљавање у предузећу Водовод и канализација. Против овог закључка су били одборници СНСД-а”, рекао је Божовић.

На данашњој сједници потврђена су именовања старих вршилаца дужности директора јавних установа, па је Милош Елчић остао вршилац дужности директора Јавне установе “Спортско рекреативног центра” Источна Илиџа, а Божидар Новаковић Јавне установе “Центар за за културу и информисање” Источна Илиџа.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com