Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /latinica

Odbornici dali saglasnost za povećanje cijene vode i za subvencije socijalno ugroženom stanovništvu

Izvor: Srna/Filter

Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo dala je saglasnost Komunalnom preduzeću “Vodovod i kanalizacija” za povećanje cijene vode sa dosadašnjih 80 feninga na 1,1 KM po kubiku utrošene vode.

Direktor KP“ Vodovod i kanalizacija“ Ljubiša Lalović istakao je da cijena vode nije mijenjana od 2011. godine te da je, imajući u vidu da je povećana cijena sredstava za rad, korigovanje cijena neminovno.

Lalović je izjavio da je većina gradova i opština Republike Srpske promijenila cijenu usluga i da samo finansijski stabilno preduzeće može da obezbijedi redovno i uredno snabdijevanje.


Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je da je donesena i odluka da se, prema spisku Centra za socijalni rad, subvencionišu troškovi komunalnih vodnih usluga socijalno ugroženim korisnicima sa tri kubika utrošene vode po članu domaćinstva.

“Moći će da ostvare subvencionisanje tri kubika po članu mjesečno”, rekao je Katić.

On je rekao da je ovaj stav usaglašen i sa opštinama Istočna Ilidža i Trnovo.

“To je bilo neophodno s obzirom na sva poskupljenja. Posljednje poskupljenje vode bilo je 2011. godine”, pojasnio je Katić.

Odbornici Skupštine opštine na današnjoj sjednici usvojili su Izvještaj o radu načelnika u organima komunalnih preduzeća čiji je kapital u vlasništvu Opštine Istočno Novo Sarajevo za 2022. godinu.

Usvojeni su izvještaji o poslovanju preduzeća “Vodovod i kanalizacije”, “Rad”, “Toplane-INS” i “Sveti Marko” za 2022. godinu.

“Oni su pozitivno poslovali u prošloj godini i uredno izvršavali sve usluge zbog kojih su i osnovani. Preduzeće Rad poslije dužeg vremena uspjelo je u prošloj godini da ostvari pozitivan finansijski izvještaj”, rekao je Katić.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com