Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /латиница

Несвакидашња манифестација у Рогатици: Фломастери и кистови у хуманој мисији

Извор: Глас Српске/ С.М.

Малишани у рогатичком насељу Рудо фломастерима, кистовима и папиром показали су знање и вјештине, а све са намјером да се помогне дјевојчици Марији са сметњама у развоју, чија је млађа сестра Софија Ристовић била “капитен” цијеле радионице и касније “уредник” изложбе.


Међу њима су три сестре Радојевић Дуња, Ана и Сара, која је као најмлађа учесница ове хуманитарне манифестације приложила два сликана кромпира, којима су се одушевили сви присутни и комшије из краја.

На радионици су биле и близнакиње Милица и Даница Видаковић, Виолета Митровић и њене гошће из Кравице код Братунца, Теодора и Милован Нинковић, који су се поред цртања и сликања надметали у надсмијавању и кружној трци на бициклима и ролшуама.

– За побједнике су проглашени сви, чак и двије маце које су се ту затекле – казује Слободан Ристовић, пјесник и књижевник који је рођен у Чајетини, а посљедњих година живи и ствара у Рогатици.

За ову несвакидашњу манифестацију, у посебно уређеној просторији у породичној кући Ждрња – Ристовић сликарка Гордана Заклан из Новог Сада послала је шест акварела, Хаџи Бранко Никитовић из Вишеграда двије своје слике, Душко Милошевић једну, а Драган Тасић двије. Ову симпатичну галерију својим радовима помогли су и украсили и сликари Мишо Вемић, Драган Бартула, Ђорђе Станић, Љубивој Јовановић, Миленко Павловић, Момчило Мацановић, Јанко Лацо, Драгољуб Триндић, Миодраг Надлачки, Слободан Станић Џинги и други доброчинитељи с намјером да се све поклоњено употријеби у хуманитарне сврхе и да малој Марији буде боље.

– Овај јединствен ликовни дан завршен је уз свирку и дјечију пјесму, грицкалице, сокове и по који слатки колач, па су се његови учесници растали тешког срца и златних осмијеха – рече на крају Слободан Ристовић.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com