Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /латиница

Мијићу циљ добијање мајсторске титуле у шаху

Извор: Срна

Тринаестогодишњи Горан Мијић, члан Омладинског шаховског клуба /ОШК/ “Гамбит” Пале, рекао је Срни да му је циљ да добије неку мајсторску титулу прије своје 18 године.


Мијић је за четири године од како је у Шаховском клубу на Палама освојио 43 медаље, од којих је 15 сребрних, 14 златних и 14 бронзаних медаља.

Он је навео да је учествовао на многим такмичењима, а најбитнија су Европско првенство у Турској прошле године, првенство БиХ 2022, на којем је освојио прво мјесто, те првенство Републике Српске 2021. године, гдје је такође освојио прво мјесто.

Мијић је навео да је шах игра пуна изазова у којој је све могуће и за коју треба доста размишљања.

“Да би се побиједила шаховска партија, треба доста стрпљења, а кључна је коректна игра, чекајући да противник направи грешку”, навео је Мијић.

Мијић похађа Основну школу “Свети Сава” у Источном Сарајеву, а тренира на Палама.

Предсједник Омладинског шаховског клуба “Гамбит” Пале Борис Попић рекао је Срни да у протеклих 11 година постојања и рада клуба постигнуто много на популаризацији шаха на подручју ове локалне заједнице, те да им је циљ био, прије свега, да што већи број дјеце научи играти ову древну игру.

На подручју општине Пале постоји 29 клубова са 1.600 младих спортиста.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com