Fri. Jul 19, 2024
ћирилица /латиница

Конкурс за додјелу подстицаја за развој пољопривреде у Палама

Извор: Филтер

Начелник општине Пале расписао је Јавни конкурс за додјелу подстицајних средстава за развој пољопривреде у општини Пале за 2023. годину.

Износ расположивих средстава је 63.000 КМ.

За подстицање набавке пољопривредне механизације предвиђено је укупно 30.000 КМ (у максималном износу до 2.000,00 КМ по кориснику, односно до 50% од укупне вриједности набавке). То подразумијева набавку једноосовинских погонских машина (мотокултиватори, мотокосачице, мотокопачице, самоходне ротокопачице, лактофриз, музилице, као и пољопривредне машине сличне намјене).

За подстицање набавке  пољопривредних прикључака предвиђено је 20.000 КМ (у максималном износу до 1.000,00 КМ по кориснику, односно до 50% од укупне вриједности набавке). У овом дијелу подстицај се односи на набавку прикључне механизације за мотокултиваторе (фреза, плуг, обртни плуг, загртач, прскалице, косе, сакупљачи сијена, вучне и карданске приколице, као и слична прикључна механизација). Укљулена је и набавка прикључне механизације за двоосовинске тракторе (плугови, фрезе, тањираче, дрљаче, приколице, прскалице, као и прикључна механизација сличне намјене и слична прикључна механизација). 

За подстицање набавке опреме за пољопривреду предвиђено је 13.000 КМ (у максималном износу до 500,00 КМ по кориснику, односно до 50% од укупне вриједности набавке). Набавка опреме за пољопривреду укључује опрему за пчеларство, мреже за засјењивање пластеника, фолије за пластеник, малч фолије, системе за наводњавање, као и другу пољопривредну опрему за коју Комисија буде сматрала да је релевантна и у складу са Правилником.

Право на подстицајна средства имају корисници, правна и физичка лица, која имају пребивалиште и обављају пољопривредну дјелатност на територији општине Пале.

Све детаље и начин пријаве погледајте ОВДЈЕ.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com