Fri. Jul 12, 2024
ћирилица /латиница

Катић: Срби протјерани из Сарајева уточиште нашли у Источном Сарајеву

Извор: Срна

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Kатић пружио је пуну подршку градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу, који је на улазу у овај град поставио табле са натписом “Источно Сарајево – град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево”.
Kатић је изјавио Срни да су протјерани Срби из Сарајева уточиште нашли у граду Источно Сарајево и општинама у његовом саставу.

“Данас је Сарајево град без Срба, јер их је остало тек толико да се каже да су на нивоу статистичке грешке”, истакао је Kатић.

Он је нагласио да је ово одговор на табле постављене на улазу у федерално Сарајево о лажној опсади града током рата, те указао да Сарајево никада није било под опсадом, нити је било опкољено.

На шест кључних улаза у Источно Сарајево прије три дана постављене су табле са називом и подручјем града на српском и енглеском језику, на којима је истакнут податак да је 157.000 Срба морало напустити Сарајево.

Након тога градоначелник Сарајева Бењамина Kарић поднијела је кривичну пријаву против градоначелника Источног Сарајева Љубиша Ћосић за, како је навела, изазивање или распиривање националне, расне или вјерске мржње.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com